NFL Antrenmanlardaki Oyuncu Sayısını Arttırabilir

2009 NFL Black Logo” by Michael Tipton is licensed under CC-BY-SA 2.0 Generic License

NFL, Antrenmanlardaki Oyuncu Sayısını 16’ya Arttırmayı Düşünüyor!

NFL yapılan bir açıklama ile takım tesislerinde gerçekleştirilen antrenmanlardaki oyuncu sayısının 16’ya çıkartılabileceğini düşündüğünü belirtti.

NFL tarafından geçtiğimiz haftalarda yayınlanan 2020 sezonu ve takım tesisi protokolleri doğrultusunda yapılan açıklamada; 2020 offseason’unda antrenman gruplarının 10 ile 12 kişi arasında olacağı belirtilmişti.

Bugün yapılan açıklamalarda ise bu sayının 16’ya kadar yükseltilebileceği iddia edilirken lig tarafından yapılan açıklama esnasında bu konunun hala düşünce aşamasında olduğu ve karar verebilmenin şu anda çok erken olduğu söylendi.

Aynı zamanda bu konu hakkında karar vermek için NFLPA ile ortak çalışılacağını da bildiren Ulusal Futbol Ligi; takım koçlarının, takımların genel müdürlerinin ve diğer yetkililerin de düşüncelerini göz önünde bulunduracağını bildirdi.

Halihazırda protokoller doğrultusunda alınan tedbirlerde antrenmanlardaki oyuncu sayısının maksimum 12 ile minimal 10 arasında tutulmasının yanı sıra; bu sayının 16’ya çıkartılması özellikle son dönemdeki covid-19 vakalarının artış göstermesinden dolayı oyuncuların covid-19’a yakalanma ihtimalini de arttıracaktır.

Son dönemlerde oyuncularda gözlemlenen covid-19 vaka sayılarının artışlarının yanı sıra böyle uygulamanın faaliyete geçirilmesi ne kadar doğru olur bilinmez; ancak bu uygulamanın faaliyete geçirilmesi konusundaki en büyük etmenin; ligi normal zamanında başlatabilmek amacıyla oyuncuları daha hızlı bir şekilde hazırlamak olduğundan hiç şüphe yok.

Öyle ki oyuncuları sezona daha hızlı hazırlamak için yapılacak olan/ yapılması düşünülen bu faaliyet; oyuncuların covid-19’a yakalanma olasılığını arttıracağı için ligde birçok aksaklığa neden olabilir.

Tags:

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir